Международен архитектурен конкурс за нов център на Боровец

По повод отбелязването на 120 години от основаването на най-стария български планински курорт Боровец, Община Самоков заедно с партньорите си – Камара на архитектите в България, Съюз на Архитектите в България и Съюз на урбаниститие в България, обявяват международен архитектурен конкурс за територията “Златният триъгълник” в курорта.

borovets

Златният триъгълник

Обхватът на конкурса включва т.нар. „Златен триъгълник“ в централната част на курорт Боровец. Територията е разположена в най-оживената и атрактивна част на курорта, в непосредствена близост до финала на ски пистите и началните станции на кабинковия и седалков лифт, както и до някои от най-големите и значими хотелски комплекси. Местоположението на територията предопределя важното значение на това пространство за фукнкционирането на курорта и за цялостния му архитектурен и естетически характер. Сред специфичните теми на обхвата на конкурса са контактът с граничните територии, природната среда и местообитания, както и недвижимите културни ценности, разположени в територията на конкурса.

Графикът на конкурса е както следва:

  • 10 ЯНУАРИ 2018, 17:30 ч. Българско време (GMT +2) – срок за предаване на проектните предложения
  • ЯНУАРИ – ФЕВРУАРИ 2018 – журиране и обявяване на класиране, премирани и отличени проекти и победител
  • ФЕВРУАРИ – АПРИЛ 2018 – договаряне с победителя, старт на реализация на конкурсния проект и изготвяне на работен проект

Награди и възлагане

Конкурсът предвижда присъждането на общо пет премии на отличените и класирани от журито проекти както следва:

  • I място – 20 000 лв. и право за директно възлагане без обявление на работната фаза на инвестиционния проект
  • II място – 12 000 лв.
  • III място – 8 000 лв.
  • Две парични премии от по 5 000 лв. на отличени от журито проекти.

За повече информация

Официален сайт на конкурса: https://www.borovetscompetition.com/

Задание

Borovets Competition Rules BG

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s millions of monthly readers.