Подобряването на устойчивостта на градските пространства в контекста на все по-предизвикателните промени в климата вече не е просто модерна тема, а реалност, в която всички живеем всеки ден.

За да отговорим на този важен проблем, и да бъдем част от промяната, Винербергер и Semmelrock организират конференция на тема: „Подобряване устойчивостта на градските пространства“. Събитието ще се състои на 13.06.2023 от 14:00 ч. в зала Витоша в Интер Експо Център, гр. София. Целта на събитието е да обедини усилията на видни професионалисти в областта на климатологията и урбанизма и заедно с представителите на общините да предоставят своите гледни точки за това, как можем да направим не просто първата, а и успешната крачка към подобряването на градската среда и да завещаем на идните поколения една по-разумна концепция за градовете.

Програма:

13:30 – Регистрация

14:00Как да оползотворим ресурса на строителните отпадъци – доц. д-р инж.Румяна Захариева, Р-л кат. “Строителни материали и изолации”, Строителен факултет, УАСГ

14:30Тенденции в планирането и проектирането на градска среда – Силвия Чакърова и Нурхан Реджеб, студио за градски  дизайн и планиране place.make

15:00 – Откриване на виртуалната част на конференцията – Войчех Чая  (Wojciech Czaja)

15:05КЛИМАТИЧНА УСТОЙЧИВОСТ В ГРАДСКИТЕ ЗОНИ – Марк Ван Луун (Mark van Loon) Винербергер АГ (Австрия)

15:25КАК ДА СПРЕМ ДА РУШИМ – Сеп Де Блъст (Seppe De Blust) и Аря Арабшахи (Arya Arabshahi), 51N4E (Белгия)

15:55ПРИЛОЖНА ГРАДСКА КЛИМАТОЛОГИЯ: АДАПТИРАНЕ НА ИНСТРУМЕНТИ И МЕРКИ – Саймън Чанет (Simon Tschannett), Член на  Съвета по климата във Виена и Линц (Австрия)

16:15SEESTADT ASPERN – ГРАДОВЕТЕ ГЪБИ И КВАРТАЛИТЕ НА ДЪРВЕТАТА – Даниел Цимерман (Daniel Zimmermann), 3:0 Ландшафтна архитектура (Австрия)

16:35НЕКА ГОВОРИМ ЗА ОТГОВОРНОСТ! СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТРЯБВА – Даниел Баур (Daniel Baur), Университет за приложни науки, Берн (Швейцария)

17:00КЛИМАТ И КОМФОРТ НА ОБИТАВАНЕ В ГРАДСКИЯ ЖИВОТ – Петра Марко (Petra Marko), Марко & Плейсмейкър (Великобритания – Словакия)

17:25 – Визия за бъдещето – дискусионен панел

18:15 – Коктейл и нетуъркинг

За регистрация: www.wienerberger.bg/rsvp    Регистрирай се до 11.06.2023!

За онези от Вас, които не могат да присъстват на място сме организирали и виртуална час от конференцията с начален час от 15:00 ч.

За регистрация във виртуалната част на конференцията: https://www.futurepaving.com/Registration2023