Сеулската столична община и Университета на Сеул (University of Seoul) обявяват пълна стипендия за магистърска програма за държавни служители – Master of Urban Administration and Planning (MUAP).
Програмата е инициирана през 2008 г., като основната цел е да насърчи развитието в сферата на градската администрация и градоустройството на държавни служители или професионалисти, работещи в публичния сектор.
Студентите се обучават на място 13 месеца (август 2021 – август 2022 г.) в Международното училище по урбанистика в Университета в Сеул. Извън университета те подготвят своя тезисен труд за 9 месеца (септември 2022 – май 2023 г.) в своята страна, като подават завършената си работа през юни 2022 г. Официалната защита за степента Магистър е през месец август 2023 г.
Разходите по пътуването, настаняването, таксите за обучение, месечна издръжка съгласно правилата на Сеулската столична община и учебни материали са осигурени от домакините.
Сред задължителните условия за кандидатите е отличното владеене на английски език, поне три годишен опит в държавната/ общинската администрацията и възраст под 40 години.
Повече информация относно критериите и условията на участие в програмата могат да бъдат намерени по–долу в брошура „2021 MUAP Brochure“.
Крайният срок за кандидатстване е 15 април 2021 г., а програмата (MUAP) започва на 3 август 2021 г.

Повече информация и формуляра за записване може да видите в официалния сайт на университета: https://isus.uos.ac.kr/isus/main.do?epTicket=LOG. Както и в брошурата на програмата. Изтегли тук (pdf).