📣 Тази есен Ви каним на серия от събития, посветени на подходите за развитие на публичните пространства и на нормотворчеството в България и Нидерландия.

🔴 На 29-ти септември от 10:00 ч. в Entract 127 ще проведем семинар върху важната, но често подценявана, роля на публичните пространства и активирането на техния потенциал. Ще ни гостува Michiel van Driessche от холандското студио Felixx Landscape Architects & Planners. Студиото работи по местни и международни проекти с широк обхват: пространствени изследвания и планове, стратегии за трансформация на ландшафта, развитие на публичните пространства и продуктов дизайн. Стремежът им е да адресират глобални предизвикателства чрез локален дизайн.

🔴 В същия ден със съдействието на Kvartal Festival ще осъществим и малка временна намеса в паркинга на ул. “Искър” 2, използвайки подхода плейсмейкинг, за да подчертаем нуждата от активиране на повече и по-качествени публични пространства в града и ориентирането им към хората. —

📌 Събитията се организират в рамките на проекта ни “Съвместно създаване на градската среда: Учене от опитите за нормотворчество и създаване на места в Нидерландия и България”, осъществяван с подкрепата на Посолство на Кралство Нидерландия в България и са част от програмата ни за отбелязване на 20 години от откриването на специалността “Урбанизъм” в България.

👀 Следете страницата ни за повече информация за програмата на събитията и участниците в тях.