korab23small
Христина Ковачева и Стела Динева са победителите в студентския конкурс “Зелен Бургас”, организиран по инициатива на Посолството на Кралство Нидерландия у нас. Те бяха отличени по време на официална церемония в морския град от посланика на Нидерландия Н.П. Том ван Оорхост. Остава Христина и Стела да се възползват от спечелената Първа награда- пътуване до Кралството. 

Специални отличия на Камарата на архитектите- РК Бургас и на Съюза на архитектите- Дружество Бургас получиха Атанаска Николова и Калоян Карамитев.

Награждаването на победителите в конкурса бе част от еднодневно събитие, посветено на концепцията за зеления град и зеленото планиране, в което с лекции и презентации се включиха български и холандски участници. Edyta Wisniewskа, урбанист от голямото холандско ателие KuiperCompagnons, направи впечатляващо представяне на тема “Waterfronts: The Power of Water /and Great Places to Live and Work”. Нашите приятели от Хамалогика също се включиха с инсталацията си “Капан за въпроси (на лов за син урбанизъм)”, която подканваше случайни минувачи към размисъл върху връзката между градовете и моретата.Благодарим на всички, които се отзоваха на нашата покана и взеха участие в конкурса и събитието, както и на Холандското посолство за доверието.